Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Klarisky Kostol

Szlovákia, Pozsony, Látnivalók

Klarisky Kostol

Pozsony, Szlovákia, Látnivalók
  • Cím: Klobučnícka 442/2, 811 03 Bratislava
  • Telefon: 421 2/591 031 21 ‎

A klarisszák egykori temploma és zárdája a várost körülvevő, a 14. században épült városfalak közelében emelkedett egészek a 18. századig. A Klarisszák templomának ma látható maradványa rekonstrukció eredménye, mivel Mária Terézia császárnő parancsára lebontották.

A 14. századi templomnak a kolduló és elmélkedő rendek szigorú szabályai szerint egyszerűnek kellene lenni, feltűnő torony nélkül, egy kis haranggal, amelyet imádság idején megkondítanak. Pozsonyban ezt a szabályt kétszer is megtörték, egyszer a Ferences-templom, egyszer pedig a klarisszák templomának esetében, mivel mindkettőnek van tornya.

A zárda templomtornya 1400-ból származik és gazdagon díszítették szobrokkal. A zárda az 1590-es tűzvész után épült reneszánsz stílusban. A 18. század második felétől 1908-ig itt működött a jogi akadémia és a katolikus teológiai szeminárium, amelynek hallgatója volt a magyar zeneszerző Bartók Béla is. Az épületet helyreállították, ma kiállításokat és hangversenyeket rendeznek benne.
 Klarisky Kostol
Pozsony, Szlovákia
Copyright:   Forrás: google

Pozsonyi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!