Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Primaciálny Palác

Szlovákia, Pozsony, Látnivalók

Primaciálny Palác

Pozsony, Szlovákia, Látnivalók
  • Cím: Primaciálne námestie 3, 81101 Bratislava
  • Telefon: 421 2/593 563 94 ‎

A Prímási palota klasszicista, rózsaszín-arany homlokzatának elegáns timpanonját az érsek címere koronázza meg, felette pedig egy hatalmas méretű bíborosi kalap látható. A homlokzatot díszítő angyalszobrok kezében az I és a C betű a kardinális címerébe foglalt mottóra utal: Iustitia vagyis igazság és Clementia vagyis kegyesség.

A palota, amelyben ma a polgármester hivatala működik, részben nyitva áll a közönség előtt. Legszebb helyisége a Tükörterem. Ebben a teremben írta alá 1805-ben a pozsonyi béke-megállapodást Napóleon és I. Ferenc császár, miután a francia hadsereg győzött az austerlitzi csatában.

Az első emeleten a Városi Képtár szerény festménygyűjteménye és hat különleges, 1632-ből származó falikárpit látható. A vörös és kék színben pompázó falikárpitokra egy befalazott falfülkében bukkantak rá építési munkálatok közben a 20. század elején.Primaciálny Palác
Pozsony, Szlovákia
Copyright: Mark Turner   Forrás: flickr

Pozsonyi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!