Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Pozsony

Pozsony közlekedés

Pozsony, Szlovákia, Közlekedés

Közlekedés

Pozsony, Szlovákia, Közlekedés

Légi közlekedés
A légiforgalom a M.R.Štefánik nevű repülőtéren zajlik, mely 10 km távolságban fekszik a városközponttól. Hazai és nemzetközi légitársaságok segítségével biztosítja a rendszeres és különjáratokat. A repülőtér a városközponttól busszal kb. 30 perc, taxival 15 perc.
Több információ a www.letiskobratislava.sk weboldalon.

Tömegközlekedés
A városi tömegközlekedést az autóbuszok, trolibuszok és villamosok biztosítják.
A tömegközlekedés sűrű. A legtöbb járat reggel 5 órától éjfélig üzemel. Éjjel speciális éjszakai járatok közlekednek, amelyek a város legtávolabbi részeit is átszelik.

A menetjegyet nem lehet megvenni a sofőrnél, felszállás előtt kell beszerezni a buszmegállóban elhelyezett az automatában vagy a kioszkban.
A jegyek érvényessége különböző: 10 percesek, 30 percesek és 60 percesek. A 10 perces jegy egy járatra alkalmas átszállás nélkül. Az idő az egyik megállótól a következőig a megálló menetrendjén van feltüntetve a bal szélső sarkán. Ezt az időt tartják mérvadónak az ellenőrök.

Legajánlatosabb a turistáknak, akik a városi tömegközlekedést kívánják gyakrabban használni, a 24-órás vagy a 48-órás utazási jegy. A menetjegyet ajánlatos azonnal a felszállás után megjelölni. A jelölő berendezés az egész idő alatt működik, kivéve az időt, amikor felszáll az ellenőr.

Vonat
Szlovákiában a vonatokat a ZSR üzemelteti. A hálózat fejlett, a járatok gyakran közlekednek, tiszták és pontosak. A jegyek viszonylag olcsók. 

Busz
A buszközlekedést a városban a SAD társaság biztosítja. A www.eurolines.sk weboldalakon találhatók az információk a helyi és nemzetközi buszközlekedés szolgáltatásairól.

Taxi
Taxikat minden városban és turistaközpontban találhatunk. Egy kilométer ára városon belül kb. 1 € körül mozog. Taxi használatakor ajánlott az utazás előtt vagy legalább a beszállás előtt érdeklődni az árról. A telefonon megrendelt taxi olcsóbb.

Autóbérlés
Több autókölcsönző cég közül is választhatunk. A nemzetközi cégek, mint az Avis, Hertz, Europcar és Budget főleg nyugati autókat kínálnak. Vannak helyi cégek is, mint pl. az Auto Danubius, itt Skodát is bérelhetünk.
Auto Danubius
Trnavska 39.
Tel.: 02 44372502

Bicikli 
Pozsonyban és környékén nyolc jelölt kerékpárutat találunk, ezek összes hossza 75 km. Egyik előnyük, hogy logikus, világos az útvonaluk. Hat út sugárirányban halad, kettő pedig körgyűrű formájában köti őket össze.

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!