Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Rafting Dunacsúny

Rafting Dunacsúny

Szlovákia, Pozsony

Pozsonytól 20 km-re található a dunacsúnyi vadvízi létesítmény, mindenki számára ajánlott, aki nem akar messzire menni egy rafting élményért.

Tovább olvasom

ZOO Bratislava

ZOO Bratislava

Szlovákia, Pozsony

A Pozsonyi Állatkert a főváros kedvelt látványosságai közé tartozik. Csaknem 1000 egyeddel az ország legnagyobb állatkertjei közé sorolható.

Tovább olvasom

Slovenská Národná Galéria

Slovenská Národná Galéria

Szlovákia, Pozsony

A Szlovák Nemzeti Galériát 1948-ban alapították, a Martinelli és Hildebrandt tervezte épületegyüttesben kapott helyet.

Tovább olvasom

Academia Istropolitana

Academia Istropolitana

Szlovákia, Pozsony

A mai Szlovákia legrégibb egyetemét 1465-ben alapította Corvin Mátyás. Az egyetem kezdetben két épületet foglalt el, a képzés három fakultáson folyt.

Tovább olvasom

Michalská Brána

Michalská Brána

Szlovákia, Pozsony

A Mihály-kapu a középkori város egyetlen fennmaradt kapuja, amely a 14. század első felében épült.

Tovább olvasom

Milyen város Pozsony?

Pozsony Szlovákia fővárosa, az ország délnyugati határának közelében fekszik. Szlovákul Bratislava, de német neve Pressburg is közismert.

Pozsony a legkedveltebb és leglátogatottabb szlovák város, a legfiatalabb európai metropoliszok egyike. A várostól mindössze két kilométerre húzódik az osztrák határ, a magyar határ pedig 10 kilométerre van. Tiszta időben mindkét országba átlátni a pozsonyi várból.

Pozsony 1993. január 1-je óta főváros, amikor az ország kikiáltotta függetlenségét. Történelme során mindig is az ország társadalmi és kulturális életének egyik legjelentősebb központja, valamint közigazgatásának székhelye.

I.e. 2. században a kelták alapítottak ezen a környéken települést, ebből később római helyőrség lett, majd a 10. századra a Nagymorva Fejedelemség egyik legjelentősebb központja. 1291-ben III. András magyar királytól városi rangot kapott. Amikor a törökök 1541-ben elfoglalták Buda várát 200 évre Pozsony lett Magyarország fővárosa és egyben a magyar királyok koronázó városa lett. Három évszázad alatt 17 magyar uralkodót koronáztak itt meg, többek között Mária Teréziát és II. Józsefet. A 19. században itt alakult meg a szlovák függetlenségi mozgalom központja.

Pozsonyban a nevezetességek többsége az óvárosban található, a Duna bal partján. Pozsony történelmi Staré mesto negyedének központját két, egymással összekapcsolódó tér alkotja: a Hlavné námastie és a Frantiskánské námestie.
Lakosainak száma alig haladja meg a 450 000 főt, ennek ellenére fontos közlekedési és vasúti csomópont, valamint folyami kikötő.

Pozsony Galériák

Bratislavsky Hrad
Pozsony, Szlovákia Látnivalók
Abba Bratislava Hotel****
Pozsony, Szlovákia Szállás
Plnené paprika
Pozsony, Szlovákia Vendéglátás
Piac
Pozsony, Szlovákia Vásárlás
Academia Istropolitana
Pozsony, Szlovákia Szabadidő
Slovenské Národné Divadlo
Pozsony, Szlovákia Szórakozás

Dubai

Dubai

Budapest

Budapest