Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Slovenské národné múzeum

Slovenské národné múzeum

Szlovákia, Pozsony

A Természettudományi Múzeum a legnagyobb szlovákiai természetrajzi múzeum. Gyűjteményeivel a jelentős európai múzeumok közé tartozik.

Tovább olvasom

Academia Istropolitana

Academia Istropolitana

Szlovákia, Pozsony

A mai Szlovákia legrégibb egyetemét 1465-ben alapította Corvin Mátyás. Az egyetem kezdetben két épületet foglalt el, a képzés három fakultáson folyt.

Tovább olvasom

Rafting Dunacsúny

Rafting Dunacsúny

Szlovákia, Pozsony

Pozsonytól 20 km-re található a dunacsúnyi vadvízi létesítmény, mindenki számára ajánlott, aki nem akar messzire menni egy rafting élményért.

Tovább olvasom

Slovenské Národné Divadlo

Slovenské Národné Divadlo

Szlovákia, Pozsony

Az impozáns neoreneszánsz Szlovák Nemzeti Színházat 1884-1886 között építették. Tervezőjük két bécsi építész, Ferdinand Fellner és Hermann Helmer.

Tovább olvasom

ZOO Bratislava

ZOO Bratislava

Szlovákia, Pozsony

A Pozsonyi Állatkert a főváros kedvelt látványosságai közé tartozik. Csaknem 1000 egyeddel az ország legnagyobb állatkertjei közé sorolható.

Tovább olvasom

Milyen város Pozsony?

Pozsony Szlovákia fővárosa, az ország délnyugati határának közelében fekszik. Szlovákul Bratislava, de német neve Pressburg is közismert.

Pozsony a legkedveltebb és leglátogatottabb szlovák város, a legfiatalabb európai metropoliszok egyike. A várostól mindössze két kilométerre húzódik az osztrák határ, a magyar határ pedig 10 kilométerre van. Tiszta időben mindkét országba átlátni a pozsonyi várból.

Pozsony 1993. január 1-je óta főváros, amikor az ország kikiáltotta függetlenségét. Történelme során mindig is az ország társadalmi és kulturális életének egyik legjelentősebb központja, valamint közigazgatásának székhelye.

I.e. 2. században a kelták alapítottak ezen a környéken települést, ebből később római helyőrség lett, majd a 10. századra a Nagymorva Fejedelemség egyik legjelentősebb központja. 1291-ben III. András magyar királytól városi rangot kapott. Amikor a törökök 1541-ben elfoglalták Buda várát 200 évre Pozsony lett Magyarország fővárosa és egyben a magyar királyok koronázó városa lett. Három évszázad alatt 17 magyar uralkodót koronáztak itt meg, többek között Mária Teréziát és II. Józsefet. A 19. században itt alakult meg a szlovák függetlenségi mozgalom központja.

Pozsonyban a nevezetességek többsége az óvárosban található, a Duna bal partján. Pozsony történelmi Staré mesto negyedének központját két, egymással összekapcsolódó tér alkotja: a Hlavné námastie és a Frantiskánské námestie.
Lakosainak száma alig haladja meg a 450 000 főt, ennek ellenére fontos közlekedési és vasúti csomópont, valamint folyami kikötő.

Pozsony Galériák

Bratislavsky Hrad
Pozsony, Szlovákia Látnivalók
Abba Bratislava Hotel****
Pozsony, Szlovákia Szállás
Plnené paprika
Pozsony, Szlovákia Vendéglátás
Piac
Pozsony, Szlovákia Vásárlás
Academia Istropolitana
Pozsony, Szlovákia Szabadidő
Slovenské Národné Divadlo
Pozsony, Szlovákia Szórakozás

Sárvár

Sárvár

Velence

Velence